Lost Türkiye Fan Forumu

Lost TÜrkİye Fan Forumu » Genel

LOST'umu İzledim, Odamda Bekliyorum...

(30 posts)
  • 7 months önce karalamadefteri tarafından başlatıldı
  • Son mesaj cew tarafından yazılmış.
  1. karalamadefteri
    Member

Son sezonun ilk 2 bölümünü geride bıraktık:)
    evet cevaplar beklerken, yeni sorular eklendi...
    (izlemeyenler okumasın!)

-Bizimkiler normal zamana döndü, ama halen adadalar..peki diğer tarafta uçağın düşmeden yoluna devam etmesi nası oluyor?
    bence bu farklı zamanlar yani bizimkiler adada bişi yapcaklar sonra uçak düşmicek, normal hayatlarına devam etcekler gibi geliyo..
    -Tapınaktakiler kim? Neden Jack'le konuşmak istiyolar?
    -Juliet öldü, son cümlesi 'işe yaradı' oldu.. gerçekten işe yaradı mı?
    -Sayid'e ne oldu? O su şifalı su filan mı?:D
    -Sahte John'un içindeki kara dumanmış,karaduman niye külleri geçemiyo? ve Richard'ı nere götürüyo?
    -Jacop'un amacı ne acep?
    -Sonunda hostes cindy yi gördük, pek bi bakımsızlaşmış!:D
    -Jack'in babasının tabutu nere gitti?
    -Desmond'un o uçakta ne işi var?
    -Charlie, Boone ve Clarie i gördük..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. eklemek istedikleriniz ve yorumlarınız?;))

Posted 7 months ago # Login to Send PM
  2. S4Y1D
    Member

wooowww simdi izledim LOST'u amma özlemişim be.. ucak dusmedı ozamanın senesı 2004 ajiranın düştüğü tafih 2007lerde. ayrıca ucak dusmedı ve adanın sular altında oldugunu görduk tanı bomba patlayınca ada sular altına gomulmus bı yandanda baska bı zamandamı baska bı evrendemı artık nerdeyse nerde zamanda ileriye gidilmiş ve normal zamana dönmüş. yani hem işe yaramıs hemde yaramamış.

ayrıca adada başlarda gözümüze sokulan şeyler uçakta kaybolmus. tabut mesela nerde oldugu bılınmıyor. yada locke'un bıcak cantası. ilginç bi ayrıntı ama yorumlayamadım soluksuz izledim ama yinede bekledıgım gıbı hareketlı gecmedı

3. diloshh
    Forum diloshu

manyak bi bölümdüü.
    öncelikle charlie çok tatlıydı:D
    eğer richarda bişey olursa çok fena olur o adam benm geleceğe inancımdı :D
    kafamızı iyice çorba ettiler ama zaman konusunda yine çorba oldu beynim :S
    locke ve jackin konuştukları kısım çok etklyicydi..julietin ölümünede çok sevindim :D jacke gıcık oluyorum saçmlıyıp duruo :S
    bi de o şifalı su harbi çok komikti ya suya soktular adam hayata döndü komik oldu yanii :D
    şimdi iyi olan taraf yani jacop öldü kötü olan yani kara duman lockeun içine girdi ve kötü planları var heralde bunun sonucunda ada sular altında kalıcak bizimkiler acaba nasıl kurtulcak bu durumdan bi de richardcııma noolucak :D

4. teorirtc
    Key Master

6 ya başlayamadım daha ya :(

5. yeLostiss
    forum yelisss i

Bölüm çok iyidi gerçekten.

Zaman zaten hep kafamızı karıştıran bişeydi ama bişey daha çok karıştırdı kafamı o da Desmond..

Ne işi vardı onun uçakta yahu?

Ayrıca Shannon nerde?

6. matrockmamy
    Member

-Sayidin şifası kaplıcalar oldu. ilginçti :D o kadar şey oldu buna şaşırmam yani xD
    -Ulan yine mistik olayların içinde bi uzakdoğu esintisi hissettik. heryerden çıkıyorlar arkadaş.
    -Jack uçakta sanki herşeyin farkında gibiydi. ama rose falan saftirik saftirik yaşıyorlardı orası da tuhaftı.
    -bi de bu jackop ölüyo, 2 saat önce öldüm diyo falan. nedir bu ya?
    -jackopun önceden yanında olan ve arasının bozuk olduğu kankası lockun içinde kendisi ayrıca black smoke diye anladım ben

7. yeLostiss
    forum yelisss i

Çok haklısın Jack herşeyin farkında gibiydi ben de şaşırdım o öleyse herkezden aynı tepki beklenmeli fakat yoktu..

Jack'in özelliği ne?

Hem koskoca tabut nasıl kaybolabilir?

8. sindik ...

-oceanic havaya yollları da ne b.ktan yahu ucak dusmese valizler kayboluyo...

- yakob un evini ararken gostermiştiler yakobun evinin etrafı neden gri toz oldugunu anladım.

- bu durumda yakob ile duman da dusman oluyo filan..

- ucak dusmese de adada sag kurtulanların bir sekilde hayatları kesisiyo yahu...

- bi de tapınaktaki japon son samurai da vardı demi...

bu saatten teori meori olmaz kuzu kuzu izleyip vay anasını dicez... o kadar.

9. cew
    Member

Nasıl teori olmaz ya teori olurda sağlam olmaz belki :P lax e inen uçakta desmond vardı shannon yoktu, hurley dünyanın en şanslı insan olduğunu iddia ediyordu charlie uyusturucuyu tualete atcaına yutuyordu rose jackden daha sakindi lock yıkılmısh gibi değil daha mutlu gibiydi walt micheal yoktu en exterem i uçak lax e indi bu söylediklerim yalanmıydı yalanasa o zmn tüm dizi yalandı denir.yalan değilse direk paralel evren dir.

10. teori olmaz derken artık sonuna geldigimiz icin keyfini cıkaralım hesabı :)

11. cew
    Member

:D Sende haklısın ama ben böle dedektifcilik fln gibi kafa patlatıncada keyfini daha iyi çıkarıom sankim :) Bu arada suyun altındaki adayı gösterdikleri köpek balığının kuyruğunda dharma simgesi varmısh :S

12. diloshh
    Forum diloshu

bencede artık keyfini çıkarmaya bakalımm :D

13. bence en ilginc olay sey sudur arkadaslar...

madem juliet ise yaradı dedi.... ve madem ucak dusmedi.. o halde ambar hic yapılmadı ve duzene girdi.. o halde hurley o rakamları nasıl ogrenmis oldu ( akıl hastanesindeki arkadası da bu olaylar silsilesi ile ogrenmemiş olurdu) ve oynayıp zengin oldu. yoksa hurley baska rakamlarla mı tutturdu...???

14. diloshh
    Forum diloshu

http://j.mp/ciksıe

15. cew
    Member

Başka rakamlarda olabilir aynı rakamlarda olabilir o sayıları ilk duyan avusturalyada intihar eden adam bunları kaç yılında duymuştu onu hatırlayamıyorum. hem zaten adanın o hidrojen bombasıyla gömülüp gömülmediğinide bilmiyoruz belki daha başka bi zaman başka bi nedenle oldu çünkü hidrojen bombası patlamış olsa herşeyin darma duman olması lazım heykelin ayağında paramparça olması yada dharma köpekbalığınında ölü olması lazım.Belki juliet o patlamayla desmond ve minskoski gibi başka zaman dilimlerine gidip geliodu ve bi seferinde sawyerla aynı bar içinde başka yerde gördü çünkü bi zaman senle kahve içmeliyiz ve alman hesabı öderiz dedi 3 senesi birbiriyle geçirmiş insanlar neden alman hesabı ödesinler belki yeniden tanışıolardır orda.

16. ayrıca kafama takılan bisey de sey oldu...

jack geri dondugunde desmond yoktu...

ayrıca bir de sey var kahramanların bazıları ucaga ilk bindiklerinden cok farklı mesela ozellikle charlie nin tipi sacları acayip derece de farklı neden acaba ?

17. cew
    Member

Desmondın jackin yanındayken okuduğu kitabın adı harunla öyküler denizi diye bi kitap bu kitapta harun(aaron) isimli bi cocuk var ve bu cocuğun bi şeye odaklanabilmesi sadece 11 dakika sürüo 11 dakika sonra takılıp kalıo ve bu kitapda birde makina var insan zihini üzerine etkili telepathy fln kurdurtabilio insanlara.Bu desmondın olmamasıyla ilgili bi açıklama değil ama insan bi galiba diyo.desmond bu paralel evrenler arasında hala gezebilio galiba ve her şey yolunda mı diye bi bakmaya geldi gibi bişey belkide :)

Ve onlar uçağa binmeden önce yaşamlarında olan bazı deişikliklerden dolayı normal olarak şu an deişikler. mesela shanonun ın uçağa binmemek istemesi gibi charlide saçını kesmemek istemiş olabilir veya önceden lockun bıçaklarını o uçağa koyan insan uçak kalkmadan önce olan bir sürü deişiklikler silsilesi sonucu yanlış bi yere göndermiş olabilir bıçakları yada jackin babasının tabutunu.Çünkü önceden jack babasının tabutunun uçakta olması için tartışma yaşamıştı ve babasının uçağa konup konmadığını takip etmiş olmalıydı ama bu sefer bi nedenden dolayı bu tartışma yaşanmadı veya jack tabutun konup konmadığını kontrol etmedi.

18. diloshh
    Forum diloshu

o zaman yaşananlar değiştirelebilio :S

19. cew
    Member

Bence yaşananlar deiştirilmiyor, yaşananlar zaten yaşandı. geriye mi sarcaklar. eğer paralel evren teorisi doğruysa sonunda bitince görceklerimiz doğru olan olasılıkların olduğu evren olucak ama doğruda göreceli bi şey sana göre doğru olan bana göre doğru olmayabilir.

20. diloshh
    Forum diloshu

uçak düşmedi yani değiştrilebiliyor :S

21. cew
    Member

Olayların sonuçlarından bahsetmiyorum deiştirilemiyor derken yaşanan geçenlerden bahsediyorum. onlar yaşandığı için zaten bu seferde uçak düşmedi.Yane en son bu uçak düşme sahnesinden önce şu ana kadar yaşananlar gözlerinin önünden ters bi film şeridi gibi geçmiycek gibi bişey demeye çalışdım yane onlar zaten olmuş olan şeyler.

whats done is done.

Yane sen şu an kendi aklının zuhur edebildiği şekilde şimdi geçmiş le geleceği birbirinden ayıran bi çizgi ya. sen hep geçmiş tarafından zorlanıp geleceğe doğru itiliomuş gibi hissediosun ya bu sadece senin algından ibaret.

sana yapılan iki deneyden bahsediyim şimdi gerçek yane bunlar ona göre ayık ol :)

birincisi ses hızından hızlı giden bi uçağa bi atom saati koyuyolar bide havaalanında bi atom saati var bu uçak bi miktar havada gezio gelio ve bakıolarki uçaktaki saat yerdeki saate göre bi kaç saniye geride yane hız arttıkça zaman yavaşlıo yane zaman her koşulda aynı hızda akmıo

ikincisi bi gökdelenin tepesine bi saat koyuolar bi de en alt katta bi saat var bu iki saat arasında da bi zaman farkı oluşuyor yane çekim kuvvetlerine göre de zaman deişior

Yapılan araştırmalara göre uzaya giden bi astronot hatırlamıyorum şimdi şu an kim olduğunu geri geldiğinde kendiyle aynı zamanda doğan birisine göre bi kaç dakika genç oluyor.

Yane kısaca zaman her koşulda aynı akmıyor.

Buna extreme olarak da bunlar deneyimlenemez kağıt üzerinde ama ışık hızına çıkarsan zaman durmuş gibi olur ve ışık hızından hızlı gidersen de zamanda geriye gitmiş olursun ve de çok yüksek çekimlerin olduğu yerlerde zaman kavramı bile var olmaz mesela karadeliklerin içinde zamanda yok yada 4. bi boyut daha var ve biz şu an 3 boyutlu evrenin içinde nasıl 3 boyutda yerimizi deiştirebiliyorsak o 4. boyutta zamanda da yer deiştirilebiliyor ama o evrende de başka bi 5. boyut tarafından şu an insan aklının zuhur edemiyceği başka bi şey tarafından zorlanıyor gibi geliniyor orda ama insan olarak orda bulunulamayabileceği büyük ihtimal çünkü ordaki fizik kuralları burdan değişik olacakdır.

22. cew
    Member

Ayrıca adadaki zamanında nasıl işlediğini veya dışarı çıkıp giren bi insan için ne kadar fark yaratıcağını bilemiyoruz hatırlarsanız faraday bi füzeyle deney fln yapıodu ve o deneye göre füze gelmesi gereken zamandan geç geliodu orda bi sayı bulmuştu faraday hatırlamıyorum şimdi x dicem onun için o kadar bi zaman farkı olduğunu düşünüodu faraday. ama atıyorum swan hatchinin altında bi manyetik çekim alanı olsun bunun etkisi o noktada en yüksek olacakdır ama büyüyen bi çember şeklinde o noktadan uzaklaştıkça çekimi azalacakdır yane füzenin atıldığı yere görede bu x sayısı deişebilir neden olmasın tabe bunlar teori

23. cew
    Member

Ve de dizi büyük ihtimalle sadece bilimsel teorilerle değil mistik bazı şeylerle beraber de biticek bunca var olan teori ve yasalarda herşeyi açıklıyormuş gibi gözükebilir ama herşeyin en sonuna gittiğiniz yerde yada en başına big bang teorisi bile big bangin neden olduğunu açıklayamıycakdır yada şimdilik. ama biz zaten elimizde var olan bilgilere dayanarak başka bilgiler elde edebiliriz ve bazı sabitlerimiz olması lazım deney yapabilmek ve birbirimiz anlayabilmek için.

24. cew
    Member

yane aslında biz hiç bir şeyi olduğu zamanda göremiyoruz, duyamıyoruz, koklayamıyoruz, hissedemiyoruz, tadamıyoruz kısacası algılayamıyorum.exterem bi örnek vermek gerekirse biz şimdi bize bir ışık yılı(9460730472580.80km) uzaktaki bir yıldızın bir yıl önceki halini gördüğümüz gibi şu karşında duran monitorüde gözünle monitor arasındaki mesafe (km cinsinden )bölü 300.000 km artı gözünden beynine ulaşan elektrik sinyallerinin geçmesi gereken saniye kadar sonraki halini görüyorsun.

25. cew
    Member

Şimdi sana yazılan bir hikayeyle kafanda 4.boyutu yarattırmaya çalışcam.şimdi iki boyutluların yaşadığı bi evren var buranın ismi flatland bu evrende kare, üçgen, yamuk fln yaşıyo ve bunlar 3.boyutu bilmiyolar hatta zuhur bile edemiyolar çünkü onların bir 3 boyutu yok. burayı bi kağıt gibi düşün şimdi ama yüksekliği 0 olan bi kağıt ve bu kağıt bir birine paralel olarak 3 yerinden katlanmış olsun ama flatlandliler bunu zaten farkedemezler onlara göre bulundukları yer dümdüz çünkü 2 boyuttan oluşan zihinleriyle bunu algılayabiyorlar düzlüğü çünkü derinlik duygusu onlarda yok ve bir gün bu ülkeyi küre ziyaret ediyor ve bu evreni delip geçiyor[istiosan eline bi kağıt alıp bir birine paralel çizgiler çizip katla her paralel arasına da kare üçgen fln çiz bunlarda orda yaşayanlar olsun ve eline bi misket fln küre bişey alıp bu kağıtın 3 katmanınıda del ama bu küre saydam gibi falan düşün ilk önce delip geçio ama o evrene zarar vermiyo gibi olsun] kare bunları görüyor ve arkadaşlarına anlatıyor ama onun gördüğü şey sadece bi noktadan başlayıp genişleyen bi yerden sonrada tekrar küçülüp bi nokta olan ve kaybolan bi şey arkadaşları ona inanmıyor çünkü onların böyle bir şeyi algılamaları imkansız.

26. cew
    Member

Şimdi flatland için zaman yolculuğunu ve paralel evrenleri anlatıcam.

Zamanda yolculuk: Şimdi yukarda anlattığım deneyi yap gene ama bu sefer o küre bu evreni bildiğin yırtıp delip geçsin.şimdi flatlandlilere onların duygularıyla dümdüz gibi algıladıkları flatlande birinci paralel katmandan ikinci paralel katmana gitmeleri için gereken yoldan daha kısa bi yol var o da orada açılan delik eğer o delikden geçerlerse zamanda yolculuk yapmış olurlar.

Paralel evren:Şimdi bu katlanmış kağıttan bir sürü olsun bi kitabın sayfaları gibi ama o kadar sonsuz sayıda olsun ki 3 boyutlu evreni doldurabilecek kadar yane bir küre oluşturabilecek kadar bu paralel evrende gezebilirsen iki boyutta da 3 boyutta da istediğin yere gidebilirsin ama bu sonsuz olasılıkdaki sonsuz evrenin bazı yerlerinde öle olasılıklar olacak ki ne biliim hiç bi flatlandlinin olmadığı yada hiç bi karenin olmadığı fln yerlerde olabilecek bildiğin sonsuz olasılık.şimdi bu flatlandli zamanda yolculuk yaptığı zaman kendi evreninde ve gitiği evrende bazı farklılıklar yaratıcak ama ona paralel olan diğer bütün evrenlerdeki gerçeklikler kendi içlerinde kendi sonlarına kadar dewam edicekler.

27. cew
    Member

Yane biz insanlarda 3 boyutlu olduğumuz için 3 boyutlu fiziğe tabiiyiz 4.boyutu(zamanı) sadece şidmiyi anlıyoruz geçmiş tarafından geleceğe itiliyor gibi. ama bu 4 boyutun her tarafının olmadığı anlamına gelmiyor.ve bizim oralara gidip gelemeyeceğimizinde

28. cew
    Member

---ULRA SPOİLER---
    Eğer Lostun sonunu bilmek istemiyorsan burayı okuma.

Bence bizimkilerin hayatlarındaki tek sorun desmondın kelvin öldüğü an düğmeye geç basması nedeniyle uçağın oraya düşmesi değil mi yane bu sefer her şey tekrar aynı olmalı ama desmond yada başka biri bu düğmeye basmaya dewam etmeli yada bu enerji bi şekilde absorbe edilmeli yada bu olasılıkların hiç birinin olmadığı başka bi evrene geçilmeli bunu yapanda jack olacak ve bunu yaptığı zamanda ondan önce yanlış yapan ben ve locke gibi bi yara oluşcak vücudunda ama jack yanlış yapmıycak çünkü kurtarılmak isteyen herkesi kurtarmaya çalışan biri o. o yüzden uçakda olmayan veya fazla olan şeyler vardı ama kader deiştirilemeyeceği için(?)Şerif gene kafasından darbe aldı ilerde bi zaman kate i kurtarmak için sawyer tarafından vurulcak ve jack onu kurtarmaya çalışırken şerif ölücek , jackle locke kayıp olan eşyalar yüzünden tanıştı ve locke gene yürüyecek,kate claire ın kağıtlarını aldı ve gene aaronu evlat edinecek, hurleynin hala parası var ve sayide nadia yı bulması için yardım edicek,jack gene locke tarafından babasının bedeninin bulunmayışını kabullenebilecek,jinin havaalanında t.şaklarına tekme atacaklar sun yine hamile kalabilecek vb vb vb...

29. yeLostiss
    forum yelisss i

Güzel. Tespitlerin, teorin doğru olabilir ;)

Sonuçta yine herşey aynı olacak sadece yer ve zaman farklı olacak diyorsun. Ki sanırım izleyerek görüyoruz da zaten az çok. Ama değişik birşeyler olmalı yani olan olayların sonucunun bir şekilde mantıklı bir açıklama ile nerede, yani senin deyişinle hangi boyutta olacağını göstermeleri gerek.
    Belki de onlar açısından böyle olması en iyisiydi. Fakat tabii ki farkında değiller. Uçaktan düşüp hayatta kalmış insanlar olarak tek düşünülen şey kurtarılmaktır o psikilojide. "Aa boyut değiştirdik kurtulduk, burda daha mutlu olucaz huzura ericez" değil. Yani onlar için bunun bir şans olduğu kimsenin aklına gelmez. Ama bunu düşünen tek kişi Locke'tu.
    Belki karakterlerin hepsi gerçek hayatta yaşamış düşünür matematikçi ne bileyim belli birilerini ve onların felsefelerini yansıtan ve hepsinin görüşünün birleşimi olan ortak dünyasında yaşama uyarlanan kişiliklerdir.

Çok kaderci bir yapıt.

30. cew
    Member

Evet isimlerin fln böyle olmuş olması bi gönderme fln da olabilir aslında asıl o adayı araştıran dharma çalışanı gibi olanlar "John Locke (filozofa atfen) ve takma adı Jeremy Bentham (filozofa atfen), Danielle Rousseau (Jean-Jacques Rousseau'ya atfen), Desmond Hume (filozof David Hume'a atfen), Juliet Burke (filozof Edmund Burke'e atfen), Mikhail Bakunin (anarşist filozofa atfen), Daniel Faraday (fizikçi Michael Faraday'e atfen), Eloise Hawking (fizikçi Stephen Hawking'e atfen), George Minkowski (matematikçi Hermann Minkowski'ye atfen), Richard Alpert (spiritüel öğretmen Ram Dass'in doğum adına atfen) ve Charlotte Staples Lewis (yazar C. S. Lewis'a atfen)" Fln olabilir.

bu forumda açtığım paralel evrende yeni ipuçları adlı başlıkta içinde kattığım gibi shcöndingerin kedisi deneyindeki gibi %50 şansı jacoplan dumana bağladım bizimkiler belki adadan kurtulup kendi hayatlarına dewam edebilecekler ama Zamanın başında beri süregelen Sıcak-soğuk, Etki-Tepki,Işık-Karanlık, Ying-Yang, İyi-Kötü vs vs vs ...(bir birine zıt örnekleri çoğaltabilirsin) savaşı negatif olanlar pozitif olanları yeninceye kadar sürüp gidecektir ta ki negatif kazanıncaya kadar.O zmn da dinlerde anlatılan kıyamet olacakdır.Kıyamete kadar herşey ama herşey bi üst formata geçmeye çalışmakdadır.İslam dininin Peygamberi Hz Muhammed in de dediği gibi İki günü birbirine eşit olan zarardadır.

Bu konu için RSS kaynağı

Reply

You must log in to post.