Olayların sonuçlarından bahsetmiyorum deiştirilemiyor derken yaşanan geçenlerden bahsediyorum. onlar yaşandığı için zaten bu seferde uçak düşmedi.Yane en son bu uçak düşme sahnesinden önce şu ana kadar yaşananlar gözlerinin önünden ters bi film şeridi gibi geçmiycek gibi bişey demeye çalışdım yane onlar zaten olmuş olan şeyler.
whats done is done.
Yane sen şu an kendi aklının zuhur edebildiği şekilde şimdi geçmiş le geleceği birbirinden ayıran bi çizgi ya. sen hep geçmiş tarafından zorlanıp geleceğe doğru itiliomuş gibi hissediosun ya bu sadece senin algından ibaret.
sana yapılan iki deneyden bahsediyim şimdi gerçek yane bunlar ona göre ayık ol :)
birincisi ses hızından hızlı giden bi uçağa bi atom saati koyuyolar bide havaalanında bi atom saati var bu uçak bi miktar havada gezio gelio ve bakıolarki uçaktaki saat yerdeki saate göre bi kaç saniye geride yane hız arttıkça zaman yavaşlıo yane zaman her koşulda aynı hızda akmıo
ikincisi bi gökdelenin tepesine bi saat koyuolar bi de en alt katta bi saat var bu iki saat arasında da bi zaman farkı oluşuyor yane çekim kuvvetlerine göre de zaman deişior
Yapılan araştırmalara göre uzaya giden bi astronot hatırlamıyorum şimdi şu an kim olduğunu geri geldiğinde kendiyle aynı zamanda doğan birisine göre bi kaç dakika genç oluyor.
Yane kısaca zaman her koşulda aynı akmıyor.
Buna extreme olarak da bunlar deneyimlenemez kağıt üzerinde ama ışık hızına çıkarsan zaman durmuş gibi olur ve ışık hızından hızlı gidersen de zamanda geriye gitmiş olursun ve de çok yüksek çekimlerin olduğu yerlerde zaman kavramı bile var olmaz mesela karadeliklerin içinde zamanda yok yada 4. bi boyut daha var ve biz şu an 3 boyutlu evrenin içinde nasıl 3 boyutda yerimizi deiştirebiliyorsak o 4. boyutta zamanda da yer deiştirilebiliyor ama o evrende de başka bi 5. boyut tarafından şu an insan aklının zuhur edemiyceği başka bi şey tarafından zorlanıyor gibi geliniyor orda ama insan olarak orda bulunulamayabileceği büyük ihtimal çünkü ordaki fizik kuralları burdan değişik olacakdır.