Eskiden sölenen bazı teorileri destekleyen olaylar oldu bence bu bölümde şu an söylicem şeyler lostun özünü anlatmıycaktır ama bazı şeylere ışık tutcaktır.
Şimdi flashbackde, flashforwardda olmıycaksa her şeyin aynı mekan-zamanda olması gerekir bize adanın sular altında olduğu gösterildi bide adada jackler fln gösterildi bide lax de gösterildi bizimkiler buda demekki hepsi kendi mekan zamanı içinde gerçek.
Bence şu ana kadar gösterilen bütün bölümler bazıları aynı ve tutarlı olabilir ama tutarsızlık olan bazı bölümlerde farklı evrenlerdeki olayları gördük.
shrödinger'in kedisi paradoksundaki gibi kapalı gözlenemiyen bi yerde bi kedi var tam %50 şansla bu kediyi öldürcek bi düzenek var şimdi içini açıp bakmadan bu kedi ölümü dirimi acaba.kuantum fiziğine göre hem ölü hem diri.
Bizim izlediğimiz bölümlerde ana karakterlerin ölmediği olasılıkların olduğu evrenleri görüyoruz.
Bunların başka bi evren de olduğunu ileri sürdürten tutarsızlıklar yane bu olayların hepsi başka evrenlerde oldu diyelim.
Tutarsızlıklar:
-Pilot bölümünde jack alkolü içmesine rağmen cebinden alkol çıkması
-charlienin yüzmeyi bilmesine rağmen bi bölümde yüzmeyi bilmiyorum demesi
-Diğerlerinin walt için başka zamanlarda başka yerlerde görünmdümü diye sorması
-desmnond ın gördüğü flashlar
-lockun bıçaklarının uçağa konmamış olması
-jackin babasının uçakta olmaması
-waltun tavlada hep istediği sayıları atması
-lockun yürümesi
-sun ın hamile kalması
-rosun kanser olmaması
-charlinin eroini boğazına atması
şu anda aklıma gelenler bunlar
Şu an söyliceklerim biraz uçuk ama mesela jacobla onun adadayken yanında gördüğümüz siyahlı adam shcrödingerin deneyindeki gibi tam %50 şans gibi , iyi yada kötü, yada pozitif yada negatif,melek yada şeytan,ying yada yang,.. gibi.o an izlediğimiz evrende değişiklik yapabilen ruhani şey yada olaylar.
o an o evrende olması yada olmaması gereken şeyleri düzeltmektedirler kadim zamanlardan beri.o an o evrende biri ölmesi gerekiyorsa siyah duman onun ölmesi neden oluyor jacopda onu yaşamasına neden oluyor.Ama kadim zamanlardan beri bunlar arasında bir anlaşma var.
Bunlardan bildiklerimiz
-siyah duman jacop birbirine dokunamıyor
-siyah duman evine gidemiyor.
daha fazla bu yönde fikir edinirsem eklerim buraya.