Lost Türkiye Fan Forumu

Lost TÜrkİye Fan Forumu » Genel

Paralel evrenler hakkında yeni ippuçları.

(35 posts)
  • 7 months önce cew tarafından başlatıldı
  • Son mesaj cew tarafından yazılmış.
  1. cew
    Member

Eskiden sölenen bazı teorileri destekleyen olaylar oldu bence bu bölümde şu an söylicem şeyler lostun özünü anlatmıycaktır ama bazı şeylere ışık tutcaktır.

Şimdi flashbackde, flashforwardda olmıycaksa her şeyin aynı mekan-zamanda olması gerekir bize adanın sular altında olduğu gösterildi bide adada jackler fln gösterildi bide lax de gösterildi bizimkiler buda demekki hepsi kendi mekan zamanı içinde gerçek.

Bence şu ana kadar gösterilen bütün bölümler bazıları aynı ve tutarlı olabilir ama tutarsızlık olan bazı bölümlerde farklı evrenlerdeki olayları gördük.

shrödinger'in kedisi paradoksundaki gibi kapalı gözlenemiyen bi yerde bi kedi var tam %50 şansla bu kediyi öldürcek bi düzenek var şimdi içini açıp bakmadan bu kedi ölümü dirimi acaba.kuantum fiziğine göre hem ölü hem diri.
    Bizim izlediğimiz bölümlerde ana karakterlerin ölmediği olasılıkların olduğu evrenleri görüyoruz.

Bunların başka bi evren de olduğunu ileri sürdürten tutarsızlıklar yane bu olayların hepsi başka evrenlerde oldu diyelim.

Tutarsızlıklar:

-Pilot bölümünde jack alkolü içmesine rağmen cebinden alkol çıkması
    -charlienin yüzmeyi bilmesine rağmen bi bölümde yüzmeyi bilmiyorum demesi
    -Diğerlerinin walt için başka zamanlarda başka yerlerde görünmdümü diye sorması
    -desmnond ın gördüğü flashlar
    -lockun bıçaklarının uçağa konmamış olması
    -jackin babasının uçakta olmaması
    -waltun tavlada hep istediği sayıları atması
    -lockun yürümesi
    -sun ın hamile kalması
    -rosun kanser olmaması
    -charlinin eroini boğazına atması

şu anda aklıma gelenler bunlar

Şu an söyliceklerim biraz uçuk ama mesela jacobla onun adadayken yanında gördüğümüz siyahlı adam shcrödingerin deneyindeki gibi tam %50 şans gibi , iyi yada kötü, yada pozitif yada negatif,melek yada şeytan,ying yada yang,.. gibi.o an izlediğimiz evrende değişiklik yapabilen ruhani şey yada olaylar.
    o an o evrende olması yada olmaması gereken şeyleri düzeltmektedirler kadim zamanlardan beri.o an o evrende biri ölmesi gerekiyorsa siyah duman onun ölmesi neden oluyor jacopda onu yaşamasına neden oluyor.Ama kadim zamanlardan beri bunlar arasında bir anlaşma var.

Bunlardan bildiklerimiz

-siyah duman jacop birbirine dokunamıyor
    -siyah duman evine gidemiyor.

daha fazla bu yönde fikir edinirsem eklerim buraya.

Posted 7 months ago # Login to Send PM
  2. cew
    Member

Bide siyah duman çember şeklinde dökülen etrafı kapalı olan ne idüğü belirsiz bitozun içine giremiyor.Bence Jacopun oldürüldüğü bıçağı alıp onun kanını kopardığı bi kumaş parçasına sürdü belki bunla o tozu aşabilmeyi bekliyor.

3. S4Y1D
    Member

o tozu aşmak için richard'ı yanında götürdü bir nevi rehin olarak

4. cew
    Member

Ona pek inanmıyorum ole bişey olsaydı önceden de yapardı kullanırdı böle richardı eskiden beri tanıdığı belli zincirlerinden kurtulmushsun dio kara duman richarda. richard galiba black rockda köleydi bi aralar.

5. carya natulcien
    Member

evet kaptanı değil kölesiydi demekki

6. caryacan shrödinger'in kedisi muhabeti bildigim kadarıyla o kutuyu acarsan ölüdür acmazssan da bilemezsin degil miydi?

7. cew
    Member

Yok kutuyu açmadan onun ölü olup olmadığını bilemediğin için hem ölüdür hem diri dersin.Ama şans tamı tamına %50 olmalı.

Bende kendi yorumumu katarak şimdi kutuyu açtığımı düşünüyorum eğer ölüyse ne öldürdü eğer diriyse ne öldürdü diyerek bunları ilahimsi bi şeylere bağladım (dizideki jacoplan karadumana).

8. cew
    Member

bi de bunların hepsini zamana, zamanıda paralel evrenlere bağladım.

9. cew
    Member

Yane matematiksel olarak olası olan şeyler olurlar.Misal diyelim kağıt 500 derecede yanmaya başlıyo.Bi kağıdın bi ateşin üstüne gelmesi ve gelince yanması olasıysa bu herhangi bir yede ve her hangi bir zamanda bi kağıt yanıyor demekdir. Şimdi işin içine insanıda katalım ama %100 olmayan bi olayla mesela diyelim 3 kattan düşünce ölme ihtimalin %50 sakat kalma ihtimalin %40 hiç bi şey olmaması ihtimalin %10 se bunların hepsi olurlar.

Ama sen olan sen şu monitöre bakan sen seni buraya getircek olan olasılıkların bi toplamısın ama başka bi evrende sakat bir sen ve yaşamayan bi sen daha var diyebilirsin matematiksel olarak.

10. yeLostiss
    forum yelisss i

vaay cew, çok etkilendim son yazdığından :D

Adam Fawer - Olasılıksız'ı öneriyorum sana (: Kim bilir belki de okumuşsundur ;)

11. cew içimi kararttın :D

olasılıksız okumayan kaldı mı ki? :)

12. cew
    Member

Okudum ama okuyalı 2 sene fln oldu ya tekrar okumayı istedim bunları yazınca zaten orda kuantum fiziğle ilgili flnda bişeyler yazıyomuydu ne.Zaten desmontın olayı buna biraz benziyo sanki ama bi epilepsi beyin problemiyle değilde manyetik bir çekim alanının beynini etkimesi gibi bişey belkide.

13. yeLostiss
    forum yelisss i

Bilmem belki kalmıştır komşu (:

Evet çok akıl almaz şeyler vardı hem de. Desmond konusunda da haklısın ama sağlık durumundan emin değiliz ki zaten ;) :p Belki alıntılık vardır buralardan (:

14. cew
    Member

Bence desmondın sağlık durumundan dolayı değil büyük ihtimalle. mesela minskovski die bi adamda vardı oda desmond gibi anlık flashlar görüodu ve julietde desmond ve minskovski gibi manyetik cacığa maruz kalmakdan başka flashlar görüodu ve ben bunun paralel evrenler olduğunu düşünüorum ve bu flashlardan birinde juliet sawyerın olduğu bi barda(cafede vs.) gördü kendini ama bu olaylar olmadığı için sawyer juliet i tanımıyordu ama juliet desmond gibi hatırlayabiliyordu. juliet sawyerı bi arada bi yerde kahve içmeliyiz ve alman hesabı öderiz dedi 3 yıl aynı evde yaşamış olan kişiler neden alman hesabı ödesinler ki belki yeniden tanışıyorlardır.Ve julietın bazen sesi geliordu ve bazen kesiliordu sawyer yanına gitmeden önce bence o aralarda flashlar görüodu bu yüzden son düşündüğü şey işe yaradıydı.

15. S4Y1D
    Member

evet luliet in flashlar görme olasılıgı çok yüksek sawyer juliet in yanına ilk indiğinde sanki yeni uyanmıstı etrafına bakıp "neredeyim ben" diyodu fakat ondan önce "yardım edin" diye haykırıyodu sawyer "juliet" diye bağırdıgında "james" diye karşılık vermıstı yani kendindeydi ama dediğim gibi sawyer yanına gelince yeni uyanmıstı ve sawyer daha aşagıya inmeden once julietin sesi cıkmıyodu hatta kate "dinleniyordur" demişti bu arada flash görüyor olması büyük ihtimal. ve "ise yaramadı" dedi juliet ama sonra flash gördü ve anladı işe yaradıgını bunu sölemeye fırsat bulamadan öldü anca miles a söliyebildi.

16. cek
    Member

Arkadaşlar 2 . uçakla gelenlerden esmer kız vardı (pilot ve sun ı rehin alan) adını hatırlayamadım . Jacobun evinde halı parçası bulmuştu bu halı parçası son bölümde gördüğümüz John lock ın bıçağını silmek için halıdan kestiği parça ile aynı boyutlarda diye hatırlıyorum bi bağlantı olabilirmi

17. cew
    Member

Ilanadan mı bahsediosun hatırlamıyorum onun halı parçası bulduğunu :S Ama belki duman onun üstündeki sembolik şeylerle yada jacopın kanıyla fln dökülen tozu aşmaya çalışıyor olabilir.Yada belki jacopun kanıyla o ab-ı hayat suyuna banılırsan fiziksel yaralar dışında ölümden de dönebiliyorsun dur misal sayid(?) Dumanın evim dediği yer belki kendi bedenidir ¿

18. carya natulcien
    Member

cew, dumanın evim dediği yer belki bedenidir fikri çok cazip evet. olabir.

ben bi de "acaba adaya hapsoldu da, ada dışına mı ev diyor" diye düşünmüştüm..

ama tapınağa da ev diyor olabilir

19. cew
    Member

Yeni fikir Locke Claire ın cocuğu ve o tapınaktaki uzakdoğulu amcada sunın cocuğu ikisinden biri jacop veya esau bunlar bedenlere giriyolar ve\yada ölü bedenlere ihtiyaç duyuyolar görünür şekle kavuşmak için , jacop esau dan ilk cocukluk hakkını kaptı ve adada doğdu ada dışında çıktı ve locke olarak geri geldi(locke evlatlıktı) ve esau ilk cocukluk hakkını kaybettiği için ada dışında doğdu adaya gelmeye çalışıodu(uzak doğulu amca ingilizce konuşmaktan nefret ediodu).Biraz mantık hatası var şimdi evden çıkıom akşama buna benzer bi hikaye yazcam buraya :D

20. carya natulcien
    Member

bu imkansız çünkğ locke'un anasını dıdısını, dğduğu yılı, ada dışında doğduğunu, richardın onu izlediğini ve locke ile ada arasında resim çizmek dışında bir bağ olmdığını biliyoruz..

21. arkadaslar dizinin bilim ile ilgisi filan kalmadı artık .. tamamıyle kendi iç mantıgının ve dinamiklerinin yarattıgı bagımlılık ile diziyi izlemeye devam edecegiz...

yoksa yok mısır da tanrıların bilmem neyimiş yok iyi ile kotunun savasıymıs karaduman kaydediciymiş locke öldü yok locke un bedenine biri giriyo ölüsü orda yatıyo canlısı yanından geciyo filan..

o yuzden bu son sezon ...bu olayın finali de yine kendi iç mantıgı ile acıklanacak ve bazı tam olarak ispatlanmamıs bilimsel teori ile suslenerek acıklanacak mistik bi son...

:)

22. cew
    Member

Tabiki imkansız gibi gözüküo ama yanlış hatırlamıyosam locke birisine evlatlık verilmişti ve sonradan çıkıp ben annenim diyen kadınında doğru sölediğinden emin değiliz ve oda farkettiysen sen özelsin yaratılmışsın fln gibi bişeyler zırvalamıştı ve benin babasıyım diye iddaa etiği insanında benin adaya düştüğünden böbreğinin ordan vurulduğunda yaşamasına sebep olucak bi şeye sebep olmuştu ve belinin kırılıp onun maceraya bu kadar aç olması onu adada diğer insanların lideri gibi olacak durumlara getircek kadar hırs dolmasını sağlamıştı.richard neden lockun küçüklüğünde lockun yanına gidip ona test yaptı(geçmişteyken locku görmeside diyebiliriz buna ama)locke neden o tozla bıçağı seçmişti.Ve 1bölümün en sonunda gördüğümüz 2. locke neden richardı dövüp onlara beni hayal kırıklığına uzattınız dedi.

23. cew
    Member

ben yazmışım ya locke olcak onların hepsi

24. carya natulcien
    Member

cew hem annesini gördük "adını john koyun" dedi
    hem richarda "en 2 yıl sonra şu hastanede doğucam git bak kontrol et" dedi locke
    richardı hastanede john isimli bebeği kontrol ederken gördük
    sonra richard jacke "johnu kontrol ettim pek tuhaf görünmedi" dedi..

bundan dolayı eminiz john locke un adada doğmadığından :)

25. cew
    Member

Hmm hatırlamıodum ya şu an istanbulda olduğum için lostun eski bölümleri yok ve burdaki nette limitli olduğu için bakamıyorum eskilere. Ama olsun böle olsa çok şok edici olabilirdi ondan didiydim. Peki şu karateci abimizin sun ve jinin çocuğu olduğu fikrine ne diosun :P

26. carya natulcien
    Member

sun ve jinin çocuğu kız :))

27. carya natulcien
    Member

ama çok bmba bi fikir okudum ekşide.. bence bomba..

jin, paralel evrende, bavulunda o kadar para taşıyordu çünkü claire'İn çocuğunu evlatlık almaya gidiyordu.. clairein beklediği aile jin ve sundı.. jin, suna süpriz yapacaktı.. çocukları olmuyordu zaten.. falan..

28. cew
    Member

Hmm yane olabilir ama o gelecekde en azından ikinci oceanic de ki zamandan sonrasında yane olabilir.

29. cew
    Member

o zmn gelecek için jack locku ameliyat edicek ve lock yürüycek de denebilir, ve sawyer kate i kurtarmak için şerifi vurcak ve jack onu kurtarmaya çalışırken şerif ölcek de diyebiliriz, kate claire ın çanyasını çaldı ve aaronı evlat edincek de diyebiliriz

30. carya natulcien
    Member

"sawyer kate i kurtarmak için şerifi vurcak ve jack onu kurtarmaya çalışırken şerif ölcek de diyebiliriz"

bu süper olurdu

Bu konu için RSS kaynağı

Reply »

You must log in to post.