Saygılar.
Lost TÜrkİye Fan Forumu » Genel
Bilim ve Kader
(46 posts)-
Posted 7 months ago # Login to Send PM
-
ben her ikinizide katılıyorum ama gulmekten katılıyorum :) :DDD
saka bi yana carayanın dedigi birsey dogru gibi her bi boka felsefi anlam yuklenmesi hos degil :D
Posted 6 months ago # Login to Send PM -
Tabiki chin cim ama felsefeye türkler boş boş fikirler manasıyla bir anlam yüklemişlerdir(felsefe yapma lan fln gibi sizde ondan böle anlıyosunuz galiba yada niye böle yapıosunuz anlamıyorum) kelimenin aslı aslında bilgiyi arama aşkıdır ve eğer böle bir şey olmazsa insanlar hiç bir zaman gelişemez ve tamam tüm bilgileri bulduk diye dururlar.Sizin ne anladığınız bilemiyorum ama Felsefe bilgiyi araştırma aşkıdır ben bunu bilir bunu düşünürüm ama siz istediğinizi düşünmekte özgürsünüz.
Biz aramızda tartışmış ve ben caryaya terbiyesizlik yapmış gibi mi durdum bilemiyorum ama böle bir şeyi hiç yapmak istemem benim doğrularım insandan geçer insana doğru olanı anlatmaya çalışmak ama o istemiyorsa almaz ve bende zorla doğru budur demem kimseye.Yukardan aşaa kadar tüm yazdıklarımı okuduysan eğer kendimi açıklamaya çalıştım demek yanlış yapmışım sana göre sanda Saygılar.
yok bana hiç trbiyesizlik yapmadın. ben öyle bir şey düşünmüyorum cew. güzel güzel tartıştık işte.. ben felsefyi de kötülemiyorum ki.. pozitif bilimle alakası yok diyorum.. bilgyi arama aşkı cümlesini kabul ediyorum. güzel tanımlamışsın.. ama pozitif bilimin bilgiyi arama yolu ile felsefeninki apayrıdır.. niye felsefeyi kötülediğimi düşünüyorsun? farklıdır demek birini diğerine oranlamak, diğerini üstün görmek değil ki.
yaptı yaptı terbiyesizlik yaptı ekşın reyting lazım bu foruma :)
Hayır olamaz felsefe, Felsefe, FELSEFE, FELSEFE ... Susma Sustukca sıra sana gelecek.
ehehh btartışma olmayınca hareket de olmuyor di mi :) müzayedemiz vardı eskiden ne güzel :)
O zmn tartışma yaratıcak bi soru soriim devam etsin yeni başlık açiim bu başlığı kirletmiim dicem ama zaten çok deişik noktalara kaydı ve bakan (yada cevap veren) kişi sayısı baya az foruma :S
Sanat Sanat içinmi yoksa sanat Toplun içinmi yoksa Cew düşünce üretmiş olmak için düşünce üreten bir insanmı yoksa düşünce üreten bir insan olduğu için mi düşünce üretmiş oluo ?
ya da gecenin dördünde beynimi sulandı :S
bence sanat insanın kendine yakısanı giymesidir :)
benim bu soruya cevabım en az 8 sayfa olacağından ve üşendiğimden.. es geçiyorum :)
Birinci postda sölediğim geri sarma muhabbetine benzer bi şekilde(tamamen aynı değilde) bi etki adanın içinde varolmuş oluyo olabilir yane şu an hatırlamıorum ama juliet bi bölümde neden adanın içinde çocuk doğmadığı için bi şeyler anlatmaya çalışıodu kendi bilgileriyle.Yane adada çocuk doğmamasının sebebi bilincin adanın içindeki etkiyle var olamamasından mı kaynaklanıodu.Adada zaman geriyemi sarıodu yada dışardan farklı bi şekilde mi akıyordu o kaza mevzusundan sonra.Yane biz insanlar cam yere düşdükten sonra kırıldığını gördüğümüz için birini önce birini sonra diye adlandırdığımız için zamanın ileri doğru belli bir hızda aktığını düşünüyoruz yane sanki şimdide geçmiş tarafından itilip geleceğe doğru gidiyoruz gibi ve bilin. de insan doğmadan bilmem kaç aylıkken gelişiyor şu an hatırlayamıyorum işte.ada da var olan etki yüzünden bu zaman diliminde varolabilecek insan gelişimini tamamlayamıyormuydu.Ve çok saçmaymış gibi geldiğini biliyorum ama ada içinde yaşayan lostieler(ya da bazıları) aslında bir zaman adada mı doğdular.Yane paradoks biliyorum ama geçmiş zamanlara gittiklerinde bazıları kendilerinide görmüşlerdi mesela miles fln.
Yane sallıyorum jack 34 yaşında olduğunu düşünüyor çünkü 1970 den 2004 e kadar 34 sene geçti ama biz adada bir sürü zaman yolculuğ gördük yane jack 1800 de yada 2200 de doğup 1970 de ada dışına çıkarılmış olamaz mı ? Kaza olmadan önce insanların adada doğduğunu düşündüğümüzden 2200 olamaz gibi geliyor olabilir ama hiç oranın delinmediği olasılıkların olduğu evrende 2200 de doğup 1970 de dünyaya getirilebilir.
Bide bi cem yılmaz esprisi geldi aklıma.Çocuğu gorada dünyaya getirelim sonradan ordan dünyaya mı getirelim :P
Tawaret heykeli bizim adada en eski zamanda gördüğümüz düşündüğümüz zamandan beri varsa olayın doğumla bir ilişkisi olması gerekiyor.Locke neden adada doğmuş olamasın claire ın cocuu aaron yada başka biri.Ordanda dünyaya getirilmişdir :P
Posted 6 months ago # Login to Send PM
Reply
You must log in to post.