Lost Türkiye Fan Forumu

Lost TÜrkİye Fan Forumu » Genel

Jacop ya da dumanın amacı, amacsızlığı ?

(2 posts)
  • 6 months önce cew tarafından başlatıldı
  • Son mesaj chinkashkuk tarafından yazılmış.
  1. cew
    Member

Hızırla musanın bir hkayesi var isevi yada musevi kaynaklarda geçiomu bilmiyorum ama hızır diye bi nebi var bu tüm dünya bilimine sahip yane laplace şeytanı fln gibi düşünün biraz tüm olasılıkları biliyor gibi bir şey.musa tanrıyla konuştuğu için en bilgili kişi olduğunu düşünüyor ve tanrı akıllansın diye hızıra musayı karşılaştırıyor ve hızır musaya bi şeyler öğretmeye karar veriyor ama musaya sölüo benim yaptığım şeyleri sorgulamıycaksın diyo.neyse bigün bi gemiye biniolar gemide bi izzet bi ikram bunlara herkes iyi davranıyo ama hızır gemiden inerken geminin altına delikler açıyo musa karşı çıkıo napıosun dio onlar bize iyilik yaptı sen gemilerini batırıosun hızır sorgulama beni dio neyse sonra bunlar bi köye gidiolar aç flnlar yemek istiolar köy ahalisi sevmio bunları yemek vermiolar kovuyolar taşlıolar fln ama hızır gidip ordaki bi duvarı onarıyor musa gene soruyo sen napıon dio baksana bizi kovuyolar ama sen onlara iyilik yapıosun dio hızır gene beni sorgulama dio neyse bi yerde de hızır gidip bi bebeği boğazlıyor gene musa soruyo gene hızır cevaplamıo sonra hızır musanın yanından ayrılırken diyoki bak diyo o gemi varya dio ben o gemiyi batırdım ama eğer dio batırmasaydım o gemi yoluna devam etcek ve korsanlara yakalancaktı gemileri ve canları gitcekdi o adamların dio sonra o onardığım duvar yetim 2 cocuğun duvarıydı dio bir gün diyo o cocuklar köylerine geri dönmeye karar verdiğinde evlerini yaparken oranın altındaki hazineyi bulcaklardı ve o bebekde çok hayırsız bi bebek olcakdı aileyi dağıtıcakdı dio onu öldürdüm o aile onun yerine daha hayırlı bi bebek dünyaya getircek diyo burda kıssadan hisse iyiyle kötü bildiğin bilgilere göre baktığın yere göre deişir misal sayid bir sürü işkence yapmısş olmasına rağmen onu kötü diil diye sınıflandırabilecek bir sürü insan vardır yane burda jacop belki daha ilahi bi yerden olacakları biliyordu onları vekil seçen onların adaya düşmesine sebep olan jacop değildi belki o sayıları seçen jacop değildi belki ama biliyordu ve zaten ölücek olan insanları kurtardı yane jacop in hiç birisini öldürdüğünü görmedik veya birisinin ölümüne sebep olduğunu onları öldüren dumandı jacop korumaya çalışıyordu onları yane ilk gelen blackrokun gelme sebepi jacop değildi ama onun içinde ölmeyen insanlar varsa bunun sebebi jacop olabilir yane bu hikayede biraz jacop tüm bilgilere sahip bir melek ve dumanda onları yoldan çıkartmaya çalışan bi şeytan gibi duruyor ama iyi kötü çarpışması muhabbeti de kesin değil yane mistik kaynaklarda şeytanın oluşma muhabbetide bütün melekler şeytanda dahil insandan önce varlar ve mutlak bir sevgiyle tanıya tapıyorlar sonra tanrı insanı yaratıyor ve meleklerine insana tapmaları gerektiğini söylüyor ama şeytan tanrıyı herşeyden çok sevdiği için tanrıdan başkasına tapmıycağnı söylüyor ve tanrı ona zamanın sonuna kadar mühlet veriyor insanların yanlış olduğunu kanıtlamaya çalışıyor şeytan yane şeytanın tarafından bakılabilecek olsa şeytan da kendine göre doğru bir şey yapıyor.Yane aslında şu anda olan herşeyin kaynağı, nedeni tanrı herşeyi yarattı ve herşeyi biliyor. salıyorum bi insan şeytan yüzünden ölüyor veya yanlış bir şey yapıyor ama yaratıcı zaten bunu biliyor.Bi bakımdan kıyametin kopmasını en çok isteyebilecek kişilerden biri şeytan.Eğer burdaki flocke siya tarafda kötü tarafda yada negatif tarafda ne diye isimlenidirisek isimlendirelim şeytan a yakın bir model çiziyor ve yapmaya çalışdığı şey hiç iyi bir şey değil.Yane sanki ben jacop ı öldürüken çizgi filmlerde fln omuzun üstünde bi melek bi şeytan çizerler melek ona der seçme şansın var iyi yi yap fln ama şeytanda o sana buna yaptı şunu yaptı şöle yap fln der.Jacopun öldüğü sahne direk bu çizgi filmlerdeki olaylara benzemiomuydu.

Posted 6 months ago # Login to Send PM
  2. ama sen hem bu kadar uzun yazip hem de paragraf yammazsan okunmaz ki boyle kalir mesaj :) yasli basli adamiz gozumuz okuyamiyo sikis tepis...

Posted 6 months ago # Login to Send PM

Bu konu için RSS kaynağı

Reply

You must log in to post.